Thera-Band Academy Logo

Övningar med elastisk motstånd effektivare än passiva shockwave behandling

24 mars 2010

 

Shoulder impingement är en vanlig orsak till axelsmärta som svarar bra på aktiva, terapeutisk träning. En mer passiv "shockwave behandling" har nyligen använts för att behandla impingement. Denna passiva modalitet jämfördes med en aktiv övning behandling i axeln slående patienter i Norge. Studien publiceras i British Medical Journal jämfört 12 veckors sjukgymnastik och hem övning med elastisk slang med 4 till 6 behandlingar av Radial Extrakorposhockwave behandling (REST).

64% av tränings patienterna och endast 36% av de Shockwave behandling patienterna hade signifikant förbättring av smärta och funktionshinder, och fler patienter i träningsgruppen återvänt till arbetet. Intressant men det fanns inga signifikanta skillnader mellan grupperna i funktion eller rörelseomfång.

Denna studie är i linje med resultaten från andra studier som visar elastiska motstånd övningar är effektiva som en del av en aktiv vård inställning till axel impingement som omfattar både clinic- och hem-baserade övningar. Thera-Band® elastiska motstånd och patient kit är idealiskt för att lätta både kliniska och inrikes träningsprogram.

. Engebretsen K, et al Radial extrakorposhockwave behandling jämfört med handledda övningar i patienter med subacromial smärtsyndrom:. enda randomiserad studie BMJ. 2009; 339: b3360.

Besök Thera-Band Academy Shoulder Impingement Center Här

Skicka en kommentar

Din e-postadress är aldrig delade. Obligatoriska fält är märkta *

*
*