Thera-Band Akademia Logo

TheraBand Akademia Research Updates

Squatting në sipërfaqe të paqëndrueshme nuk rritet aktivizimin e muskujve

4 janar 2011

Sipërfaqeve të paqëndrueshme të tilla si pads shkumë dhe me ajër të mbushur disqe kanë qenë historikisht të përdorura për të rritur aktivizimin e muskujve të këmbëve gjatë kryerjes së një mbledhje. Disa besojnë se duke qëndruar në një sipërfaqe të paqëndrueshme kërkon më shumë aktivizimin e muskujve për të ruajtur stabilitetin. Studim i paraqitur në Akademinë Blog ka treguar, megjithatë, se duke qëndruar në sipërfaqe të paqëndrueshme të vërtetë zvogëlon prodhimin fuqi dhe nivelet e aktivizimit EMG e gjymtyrë. Për fat të keq, disa studime tregojnë rezultate kontradiktore për shkak të metodologjive të ndryshme, duke çuar në konfuzion në praktikën e përditshme.

Dr Jeffery McBride dhe kolegët e tij në Appalachian State University në Karolinën e Veriut kreu një studim mbi nivelet e EMG të kofshës dhe muskujt e ulët mbrapa, ndërsa subjektet squatted në një sipërfaqe të qëndrueshme dhe të paqëndrueshme duke përdorur një disk inflatable në secilën këmbë. Subjektet kryer këto squats në ngarkesa të ndryshme për të parë në efektet e niveleve të ndryshme të rezistencës, si dhe paqëndrueshmëria.

Gjendja e qëndrueshme mbledhje rezultuar në aktivizimin e të ngjashme ose më të lartë EMG të lateralis vastus, hamstrings dhe mesit elektricist spinae krahasuar me gjendje jo stabile në të gjitha nivelet e rezistencës. Hulumtuesit në përfundimin se rezultatet e paqëndrueshme squatting në aktivizimin në mënyrë të konsiderueshme më pak muskujve dhe nuk duhet të përdoret në qoftë se qëllimi i stërvitjes është për të rritur forcën. Ndërsa Thera-Band disqe stabiliteti mund të jetë e përshtatshme për trajnim bilancit, ato nuk janë të rekomanduara për përdorim me një mbledhje të ngarkuar, kur qëllimi është për të rritur fuqinë.

REFERENCA:. McBride JM, Larkin TR, Dayne AM, Haines TL, Kirby TJ . Efekti i ngarkimit absolute dhe relative në aktivitetin e muskujve gjatë squatting të qëndrueshme dhe të paqëndrueshme Int J Sport Physiol Kryen. 2010 Qer; 5 (2) :177-83.

Vizitoni Portal i Trajnimit Thera-Band Akademia e Stabilitetit këtu

Një Koment

  1. Posted Jan 4, 2011 at 13:39 | Permalink

    Artikull i madh. Trajnimi Jostabiliteti nuk është për trajnim forcë. Kjo është më shumë për proprioception dhe ekuilibër.
    Për atletët kjo është formë e madhe e ushtrimit. I udhëzon atletët të alternativ. Disa ditë me trajnimin e paqëndrueshmërisë, disa me forcën e trajnimit.
    Ky lloj trajnimi në fakt më shpëtoi nga kanë nevojë për kirurgji, pas një aksidenti duke luajtur futboll. Trajnimi proprioceptive të më mbajtur nga vënë gjithë peshën time poshtë kur gju im buckled, andaj parandalimin e të gjitha ligaments nga marramendës.

Posto një koment

Emaili juaj nuk është e ndarë. Fusha e kërkuar janë shënuar *

*
*