Thera-Band Akademia Logo

TheraBand Akademia Research Updates

Ushtrimet me elastike rezistencës më të efektshme se sa trajtimi pasiv shockwave

Mar 24, 2010

 

Sup shkelje është një shkak i zakonshëm i dhimbjes sup që përgjigjet edhe për aktive, ushtrim terapeutik. A më pasiv "trajtim shockwave" Kohët e fundit është përdorur për të trajtimin shkelje. Ky modalitet pasiv është krahasuar me një trajtim aktiv stërvitje në pacientët sup shkelje në Norvegji. Studimi i publikuar në British Medical Journal, krahasuar 12 javë të fizioterapi dhe stërvitje në shtëpi duke përdorur tub elastike me 4 deri në 6 trajtimet e Radial Extracorporeal Shockwave Trajtimit (REST).

64% e pacientëve stërvitje dhe vetëm 36% e pacientëve të trajtimit shockwave kishin përmirësim të dukshëm në dhimbje dhe paaftësi, shumë e më shumë pacientë në grupin stërvitje kthyer në punë. Çuditërisht, nuk ka pasur dallime të mëdha në mes të grupeve në funksion ose varg e levizjes.

Ky studim është në përputhje me gjetjet e studimeve të tjera që tregojnë ushtrime elastike rezistencës janë efektive si pjesë e një qasje të kujdesit aktive në sup shkelje që përfshin të dy-dhe klinikë në shtëpi me bazë ushtrime. Thera-Band ® rezistencës elastike dhe të durueshëm kits janë ideale për të lehtësuar të dy programet klinike dhe stërvitje në shtëpi.

. ENGEBRETSEN K, et al Radial trajtim extracorporeal shockwave krahasim me ushtrime të mbikëqyrura në pacientët me sindromin dhimbje subacromial:. studim i vetëm i verbër randomized BMJ. 2009; 339: b3360.

Vizitoni supe Thera-Band Akademisë shkelje Center Këtu

Posto një koment

Emaili juaj nuk është e ndarë. Fusha e kërkuar janë shënuar *

*
*