Thera-Band Akademia Logo

TheraBand Akademia Research Updates

 • TheraBand rezistencë ofron përfitim të ngjashme metabolike si makina për ushtrimin së paraplegjikëve

  3 korrik 2014

  Regres e enjte! Në vitin 2002, hulumtuesit në Projektin Miami për të kurë paralizë dhe Universitetin e Miami Shkollës së Mjekësisë në krahasim 2 lloje të trajnimit rezistencës të përgjigjeve metabolike në pacientët paraplegjikë: makinë-bazuar dhe elastike-rezistencës bazuar. Personat me paraplegjikë duhet të mbajë palestër kardiovaskulare; megjithatë, ata janë të kufizuar në ushtrimin e sipërme të trupit. Trajnimin e rezistencës qark duket se [...]

 • Sa kalori janë djegur gjatë ushtrimeve elastike band?

  24 qershor 2014

  Gjithkush e di rëndësinë e mbajtjes së një peshë të shëndetshme të trupit. Ushqimi dhe ushtrimi mbetet rekomandimi standard ari për ata që kanë nevojë për të humbur peshë. Konsumi kalori të tepërta do te nxisin ruajtjen yndyrë, veçanërisht në individë të ulur. Një dietë e shëndetshme ndihmon kalori futje kufi, ndërsa ushtrimi i ndihmon të djegur kalori të tepërta. Mirëmbajtjes së balancës mes kalorive të konsumuar [...]

 • Band elastike shtytje-up si efektiv si ushtrim për shtyp stol

  17 qershor 2014

  Në trajnim forcë, stërvitje shtypi stol është një pjesë standarde e programit të trajnimit rezistencës askujt, dhe është përdorur shpesh për të vlerësuar fuqinë e sipërme të trupit si. Shtypi stol (e njohur edhe si shtypi gjoks) synon muskujt e gjoksit të mëdha që ndihmojnë kryerjen e "shtyn" mocion. Ky ushtrim është kryer në mënyrë tipike me peshat e lirë [...]

 • Ushtrime sup përmirësimin e funksionit të shpatullës

  12 qershor 2014

  Regres e enjte! Forcimi i pasmë stabilizant shpatullës kombinuar me shtrihen e muskujve të gjoksit mund të përmirësuar sjellje, të rritur sup dhe forcën shpatullës, dhe mund të përmirësuar ritmin scapulohumeral. Qëllimi i këtij studimi ishte për të vlerësuar efektet e ushtrimeve sup zakonisht-të përdorura (që shtrihen dhe ushtrim resistive) në lëvizje shpatull dhe pushimi sjellje në 20 subjekte të [...]

 • Sensorimotor Trajnimi përmirëson forcën dhe ekuilibër muskujve

  5 qershor 2014

  Regres e enjte! Në vitin 2001, hulumtuesit gjermanë botoi një letër krahasuar efektet e trajnimit të izoluar bilancit (trajnim sensorimotor) ose trajnim forcë mbi forcë të gjurit, si dhe mosbalancim muskujve. Hulumtuesit kishin 30 subjekte të shëndetshme dhe aktive caktuar rastësisht në një grup të trajnimit bilancit (n = 15), ose një grup të trajnimit forcë (n = 15). Bilanci Subjektet '(qëndrim i vetëm këmbën dhe stabiliometry) dhe gju [...]

 • 2 3 4 5 ... 10 20 30 ... Last » Faqja 1 nga 84 1 2 3 4 5 ... 10 20 30 ... E fundit »