Thera-Band Academy Logo

Huk på ustabilt underlag øker ikke muskelaktivering

4 januar 2011

Ustabile overflater som skumgummiputer og luftfylte disker har historisk blitt brukt for å øke muskelaktivering av beina mens du utfører en knebøy. Noen mener at det å stå på en ustabil overflate krever mer aktivering av muskelen til å opprettholde stabilitet. Forskning omtalt på Academy Blog har imidlertid vist at det å stå på ustabilt underlag faktisk reduserer kraft produksjon og EMG aktivering nivåer av ekstremiteter. Dessverre, noen studier viser motstridende resultater på grunn av forskjellige metoder, som fører til forvirring i daglig praksis.

Dr. Jeffery McBride og hans kolleger ved Appalachian State University i North Carolina utført en studie på EMG nivåer av låret og nedre ryggmuskler mens fagene satte seg på et stabilt og ustabilt underlag ved hjelp av en oppblåsbar plate under hver fot. Fagene utført disse knebøy på ulike masser å se på effekten av ulike nivåer av motstand samt ustabilitet.

Den stabile knebøy tilstand resulterte i tilsvarende eller høyere EMG aktivering av vastus lateralis, hamstrings, og lumbar erector spinae i forhold til ustabil tilstand på alle motstandsnivåer. Forskerne konkluderte med at ustabile husokkupasjon resulterer i betydelig mindre muskelaktivering og bør ikke brukes hvis målet med øvelsen er å øke styrken. Mens plater stabilitets Thera-Band kan være hensiktsmessig for balansetrening, de er ikke anbefalt for bruk med en ladd knebøy når målet er å øke styrken.

REFERANSE:. McBride JM, Larkin TR, Dayne AM, Haines TL, Kirby TJ . Effekt av absolutt og relativ lasting på muskelaktiviteten under stabile og ustabile huk Int J Sports Physiol Utfør. 2010 Jun; 5 (2): 177-83.

Besøk Thera-Band Academy Stabilitet Training Portal her

En kommentar

  1. Skrevet den 4 januar 2011 kl 13:39 | Permalink

    Flott artikkel. Ustabilitet trening er ikke for styrketrening. Det er mer for proprioception og balanse.
    For idrettsutøvere er det flott form for trening. Jeg instruere utøverne å veksle. Noen dager med ustabilitet trening, noen med styrketrening.
    Denne type trening faktisk reddet meg fra å måtte kirurgi etter en ulykke mens du spiller fotball. Den proprioseptiv trening holdt meg fra å sette all min vekt ned når kneet mitt spent, dermed hindre alle leddbånd fra å rive.

Legg inn en kommentar

Din e-post blir aldri delt. Obligatoriske felt er merket med *

*
*