Thera-Band Academy Logo

Balans oefeningen verminderen voetbal blessures

1 maart 2012

Voetbal is de populairste sport in de wereld, met een geschatte 265 miljoen spelers wereldwijd. Naarmate het aantal voetballers neemt toe met de bevolking, kan het aantal blessures ook toenemen. De meest voorkomende letsels ontstaan ​​in de voet en enkel. Neuromusculaire training met balance board is aangetoond dat het voetbal blessures te verminderen. Dit proprioceptieve training wordt gedacht aan het reflexieve stabilisatiesysteem tussen de banden en spieren die helpen voorkomen bandletsels verbeteren.

Canadese onderzoekers onderzochten de preventieve effecten van een 1-jaar neuromusculaire trainingsprogramma onder 82 community jeugdvoetbal teams die willekeurig werden toegewezen aan ofwel een neuromusculaire training groep of een controlegroep. De training groep omvatte een extra 10 minuten van neuromusculaire training met schuim balans pads en wobble boards als onderdeel van hun standaard warming-up. Ze volgde ook een 15 minuten wobble-trainingsprogramma thuis. De controlegroep bleven hun gebruikelijke warming-up en training, terwijl het uitvoeren van extra rekken thuis.

Na een jaar werd het totale percentage letsels onder de neuromusculaire training teams aanzienlijk verminderd in vergelijking met de controlegroep (38% minder blessures). Specifieke letsel tarieven van de enkel en knie verstuikingen werden ook verminderd, maar niet significant. Dit grootschalige gerandomiseerde gecontroleerde studie aangetoond dat neuromusculaire training met producten zoals de Thera-Band® Stability Trainer en Wobble Board verwondingen kan verminderen met een derde in jonge voetballers.

. REFERENTIE: Emery CA, Meeuwisse WH . De effectiviteit van een neuromusculaire preventiestrategie om blessures in jeugdvoetbal te verminderen: een cluster gerandomiseerde gecontroleerde trial Br J Sports Med 2010 juni; 44 (8):. 555 -62.

Bezoek de Thera-Band Academy Balance Training Learning Portal hier

3 Reacties

 1. Geplaatst 2 maart 2012 om 09:27 | Permanente link

  Balans oefeningen zijn zo belangrijk voor alle sporters. Het helpt niet alleen het stabiliseren van de wervelkolom en andere gewrichten, maar kan veel blessures.
  Ik speelde competitief voetbal voor 28 jaar en 5 jaar geleden ontwrichten mijn knie. Mijn orthopedisch arts was geschokt dat de belangrijke ligamenten van de knie .. specifiek de ACL niet een traan te hebben. Hij gebruikte om een ​​pro sport orthopedisch arts zijn en hij zei dat hij nooit gezien atleet doen wat ik deed zonder chirurgie. Toen ik hem vertelde dat ik doe veel instabiliteit training, zei hij, dat is de reden waarom en hij wenst dat hij kon krijgen meer atleten naar deze specifieke programma's doen.
  Ik adviseer stabilisatie en instabiliteit oefeningen om al mijn patiënten.

 2. Geplaatst 2 maart 2012 om 19:38 | Permanente link

  Balance training zal proprioceptie (feedback van de zenuwuiteinden naar de hersenen om het bewustzijn van de positie dat lichaamsdeel in de ruimte zenden) te verbeteren en de reactietijd. Dit zal zorgen voor een betere planning voor moeilijke of snelle beweging en dus misschien zijn beter in staat om verwondingen te voorkomen. Toegenomen kracht van balans training kan ook hebben bijgedragen aan gunstige letsel verslag van de controle groep.

 3. Geplaatst 16 maart 2012 om 07:29 | Permanente link

  Verlies van evenwicht komt vaak voor bij bepaalde medische aandoeningen en ouderen.
  Balans oefeningen helpen u onderhoudt sterke beenspieren en vallen te voorkomen
  Verhoog de hoogte van de stap om het bereik van de beweging toe te voegen

Een reactie plaatsen

Uw e-mail wordt nooit gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*