Thera-Band Academy Logo

Gehurkt op een onstabiele ondergrond niet toeneemt spieractivatie

4 januari 2011

Onstabiele oppervlakken zoals schuim pads en schijven met lucht gevulde oudsher gebruikt om spieren activering van de benen te verhogen, terwijl het uitvoeren van een kraakpand. Sommigen geloven dat staande op een onstabiele ondergrond vereist meer activering van de spieren om de stabiliteit te handhaven. Onderzoek gekenmerkt op de Academie Blog heeft echter aangetoond, dat stond op een onstabiele ondergrond daadwerkelijk vermindert de kracht output en EMG activering niveaus van de extremiteiten. Helaas zijn sommige studies tonen tegenstrijdige resultaten als gevolg van verschillende methodieken, wat leidt tot verwarring in de dagelijkse praktijk.

Dr Jeffery McBride en zijn collega's van Appalachian State University in North Carolina voerde een studie over de EMG niveaus van het bovenbeen en onderrug spieren, terwijl proefpersonen gehurkt op een stabiele en onstabiele ondergrond met behulp van een opblaasbare schijf onder elke voet. De proefpersonen uitgevoerd die hurkt bij verschillende belastingen te kijken naar de effecten van verschillende niveaus van resistentie en instabiliteit.

De stabiele squat voorwaarde resulteerde in vergelijkbare of hogere EMG activering van de vastus lateralis, hamstrings, en lumbale erector spinae vergelijking met de onstabiele toestand op alle weerstandsniveaus. De onderzoekers concludeerden dat onstabiele kraken resulteert in aanzienlijk minder spieractiviteit en mag niet worden gebruikt als het doel van de oefening is om sterkte te verhogen. Terwijl Thera-Band stabiliteit schijven geschikt zijn voor balans training kunnen zijn, worden zij niet aanbevolen voor gebruik met een geladen kraakpand als het doel is om de sterkte te verhogen.

REFERENTIE:. McBride JM, Larkin TR, Dayne AM, Haines TL, Kirby TJ . Effect van absolute en relatieve belasting op spieractiviteit tijdens stabiele en instabiele hurken Int J Sport Physiol uitvoeren. 2010 juni; 5 (2): 177-83.

Bezoek de Thera-Band Academy Stability Training Portal hier

One Comment

  1. Geplaatst 4 januari 2011 om 13:39 | Permanente link

    Groot artikel. Instabiliteit opleiding is niet voor krachttraining. Het is meer voor de proprioceptie en balans.
    Voor sporters is het grote vorm van oefening. Ik instrueren atleten af ​​te wisselen. Enkele dagen met instabiliteit training, sommige met krachttraining.
    Dit soort training daadwerkelijk heeft me gered van een operatie nodig na een ongeval tijdens het voetballen. De proprioceptieve training hield me uit het zetten van al mijn gewicht naar beneden toen mijn knie geknikt, daarom voorkomen van alle ligamenten van scheuren.

Een reactie plaatsen

Uw e-mailadres wordt nooit gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*