Thera-Band Academy Logo

Gehurkt op een onstabiele ondergrond niet toeneemt spieractivatie

4 januari 2011

Onstabiele oppervlakken zoals schuim pads en schijven met lucht gevulde oudsher gebruikt om spier activering van de benen te verhogen, terwijl het uitvoeren van een kraakpand. Sommigen geloven dat staande op een onstabiele ondergrond vereist meer activering van spier om stabiliteit te handhaven. Onderzoek vermeld op de Academy Blog heeft echter aangetoond, dat stond op een onstabiele ondergrond daadwerkelijk vermindert de kracht output en EMG activering niveaus van de extremiteiten. Helaas zijn sommige studies tonen tegenstrijdige gevolg van verschillende methodes, wat leidt tot verwarring in de praktijk.

Dr. Jeffery McBride en zijn collega's van Appalachian State University in North Carolina voerde een studie over de EMG niveaus van de dij en onderrug spieren terwijl onderwerpen gehurkt op een stabiele en onstabiele ondergrond met behulp van een opblaasbare schijf onder elke voet. De proefpersonen uitgevoerd die hurkt bij verschillende belastingen te kijken naar de effecten van verschillende niveaus van resistentie en instabiliteit.

De stabiele squat toestand resulteerde in vergelijkbare of hogere EMG activatie van de vastus lateralis, hamstrings en lumbale erector spinae vergeleken met de onstabiele toestand op alle weerstand niveaus. De onderzoekers concludeerden dat instabiel kraken resulteert in aanzienlijk minder spieractivatie en mag niet worden gebruikt als het doel van de oefening is om sterkte te verhogen. Terwijl Thera-Band stabiliteit discs passend evenwicht opleiding mag worden ze niet aanbevolen voor gebruik met een geladen gedrongen wanneer het doel is om sterkte te verhogen.

REFERENTIE:. McBride JM, Larkin TR, Dayne AM, Haines TL, Kirby TJ . Effect van absolute en relatieve belasting op spieractiviteit tijdens stabiele en instabiele hurken Int J Sports Physiol uitvoeren. 2010 juni, 5 (2): 177-83.

Bezoek de Thera-Band Academy Stability Training Portal hier

One Comment

  1. Geplaatst 4 januari 2011 om 13:39 | Permanente link

    Groot artikel. Instabiliteit training is niet voor krachttraining. Het is meer voor de proprioceptie en balans.
    Voor sporters is het grote vorm van oefening. Ik instrueren atleten te wisselen. Sommige dagen met instabiliteit training, sommige met krachttraining.
    Dit soort training daadwerkelijk heeft me gered van een operatie nodig na een ongeval tijdens het voetballen. De proprioceptieve training me gehouden van het zetten van al mijn gewicht naar beneden toen mijn knie geknikt, daarom voorkomen dat de ligamenten van de scheuren.

Een reactie plaatsen

Uw e-mailadres wordt nooit gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*