Thera-Band Academy Logo

Onderzoekers moedigen proprioceptieve oefeningen voor de schouder revalidatie

27 april 2010

exercise ball shoulder and abdominal stabilization Proprioceptieve oefeningen worden vaak voorgeschreven voor de onderste extremiteit revalidatie. Recenter zijn sensomotorische (SMT) proprioceptieve oefeningen gebruikt voor schouder revalidatie. Men denkt dat de schouderblessure (in het bijzonder, schouder instabiliteit) is gerelateerd aan proprioceptieve tekorten. Onderzoekers speculeren dat deafferentatie (verlies van zintuiglijke informatie) uit de mechanoreceptoren van de schouder gewrichtskapsel en veranderde proprioceptieve informatie creëert deze sensomotorische tekorten ( Lephart et al. 1997 ; . Tibone et al 1997 )

Een overzichtsartikel in Atletische Opleiding en Sport Gezondheidszorg gesproken over de aanpassingen van het sensomotorische systeem volgende schouder revalidatie. De auteurs gebruikten de PEDro systeem voor inclusie criteria te herzien 23 artikelen. De meest voorkomende technieken het papier beoordeeld inbegrepen:

 • Joint herpositionering
 • Closed-kinetische keten oefeningen
 • Proprioceptieve Neuromusculaire Facilitation (PNF)
 • Plyometrics
 • Joint Verstoringen
 • Activering van de spieren door middel van de elastische slang, vrije gewichten of oscillatie

De auteurs concludeerden dat sensomotorische revalidatie na een schouderblessure is cruciaal, en dat het sensomotorische systeem is, in feite, trainbaar. Een proprioceptieve en sensomotorische training waaronder Thera-Band elastische banden en slangen, FlexBar® Oscillatie, en closed-kinetische schouder oefeningen met Stability Trainers moeten worden opgenomen als onderdeel van een schouder revalidatie of preventie programma.

Referentie: Myers JB, en Oyama S. 2009. Sensomotorische training voor schouderblessure Athletic Training & Sports Health Care.. 1 (5): 199-208.

Klik hier om de Thera-Band Academy Schouder Center bezoeken

2 Comments

 1. Geplaatst 14 september 2010 om 11:49 | Permanente link

  Thanks Phill, leuk artikel over de schouder revalidatie en proprioceptie

 2. Geplaatst 5 juni 2012 om 08:32 | Permanente link

  Goede informatieve na Dr. Phil-geïnformeerde en nuttig. Bedankt voor het delen!

Een reactie plaatsen

Uw e-mail wordt nooit gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*