Thera-Band Academy Logo

Oefeningen met elastische weerstand effectiever dan passieve schokgolf behandeling

24 maart 2010

 

Schouder impingement is een veel voorkomende oorzaak van pijn in de schouder die goed reageert op actieve, therapeutische oefening. Een meer passieve "schokgolf behandeling" is onlangs gebruikt om impingement behandelen. Deze passieve modaliteit vergeleken met een actieve oefening behandeling schouder impingement patiënten in Noorwegen. De studie gepubliceerd in het British Medical Journal in vergelijking 12 weken fysiotherapie en thuis te oefenen met behulp van de elastische slang met 4 tot 6 behandelingen van Radial Extracorporele Shockwave Treatment (REST).

64% van de uitoefening patiënten en slechts 36% van de shockwave behandeling patiënten had significante verbetering in pijn en invaliditeit en meer patiënten in de uitoefening groep weer aan het werk. Interessant is echter, waren er geen significante verschillen tussen de groepen in de functie of het bereik van de beweging.

Deze studie is in overeenstemming met de bevindingen van andere studies die aantonen elastische weerstand oefeningen effectief zijn als onderdeel van een actieve care aanpak van schouder impingement dat zowel Clinic en home-based oefeningen omvat. Thera-Band elastische weerstand en patiënt kits zijn ideaal om zowel klinisch als thuis oefenprogramma's te vergemakkelijken.

. Engebretsen K, et al Radial extracorporele schokgolf behandeling in vergelijking met begeleide oefeningen bij patiënten met subacromiale pijnsyndroom:. enkele gerandomiseerde studie BMJ. 2009; 339: b3360.

Bezoek de Thera-Band Academy Schouder Impingement Center Hier

Een reactie plaatsen

Uw e-mailadres wordt nooit gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*