Тера-band академија на логото

Перформанси здравство воведува Thera-BandAcademy.com 2.0 Интернет

29 Февруари 2012 година

Акрон, Ohio- 28 Февруари 2012 - На Thera-BandAcademy.com 2.0 веб-сајт е сега на располагање. Оваа нова и подобрена сајт карактеристики подобрена навигација, лесно прилагодување, подобро пребарувања и социјализација алатки кои се подобри корисниците искуство, и тоа е уште апсолутно бесплатно.

Постојат три клучни подобрувања на Thera-BandAcademy.com 2.0, кои имаат здравствени услуги и потрошувачите во целиот свет. Прво, здравствени услуги може да креираш кориснички извршување на програми со користење на Тера-band производи, освен овие програми и да ги споделите со пациентите преку е-мејл или да ги печатите. Второ, на сајтот има портали специфични за секоја земја во мајчин јазик, плус сите страници можат да бидат преведени на еден од 50 јазици. Конечно, на местото има зголемена социјализација алатки вклучувајќи Google + и линкови до Фејсбук и популарната академија Блог. Како што е наведено, овие карактеристики се бесплатни за сите регистрирани корисници.

"Од отворањето на оригиналниот академија сајт пред десет години, на местото еволуираше во единствен ресурс што ги поврзува здравствените работници и потрошувачите на постојано растечката тело на знаење на вежбање", изјави Фил Страна, д-р, Португалија, АТС, директор на Thera- Бенд академија. "Нашиот нов веб-сајт, има неколку големи нови опции кои им овозможуваат на корисниците да се најдат содржини брзо и помогне да ги среди работите ефикасно. Ние сме подобри за навигација помалку кликне бара проширените пребарување compatibilities, и додаде способности да се лесно да изберете, спаси и да споделат информации со корисниците од целиот свет. "

"Во прилог на овие нови функции, корисниците можат да продолжат да ги искористат предностите од најпознатите сеопфатна база на податоци за истражување на Тера-band и Biofreeze производи, посетете учење Портали и потрага по професионални работилници низ светот", продолжи страна. "Оваа нова верзија ofThera-BandAcademy претставува посветеноста на ефикасноста здравство за поддршка на напорите во истражувањето и образованието за нашите клиенти." Во моментов, на веб-сајтот Академијата има над 1400 истражување референци, 700 вежби, и 250 програми за вежбање, со поголема додадена секој ден.

Посетете www.thera-bandacademy.com да ги види овие нови функции, како и да се регистрирате бесплатно. На блогот академија во http://blog.thera-bandacademy.com обезбедува редовно ажурирање на истражување, настани и нови производи, како и.

Коментар Објавете

Вашиот е-мејл никогаш не се дели. Задолжителни полиња се означени *

*
*