Thera-бенд академија на логото

Вежби со еластична отпор поефикасна од пасивен третман Shockwave

24 Март, 2010

 

Рамо замав е честа причина за рамења, болки, кои добро реагира на активни, терапевтски вежби. А повеќе пасивно "третман Shockwave" неодамна се користи за лекување на замав. Ова пасивно модалитет беше во споредба со активен третман вежба во рамо замав пациенти во Норвешка. На студијата објавена во Британскиот медицински журнал споредба 12 недели на физиотерапија и дома со користење на вежба еластична цевки со 4-6 третмани на радијални Екстракорпорална Shockwave третман (одмор).

64% од пациентите со вежбање и само 36% од пациентите ударниот бран третман имале значително подобрување во болка и инвалидитет, и повеќе пациенти во групата со вежбање се врати на работа. Интересно е сепак, нема значителни разлики меѓу групите во функција или опсег на движење.

Оваа студија е во согласност со резултатите од другите студии кои покажуваат еластична отпор вежби се ефективни, како дел од еден пристап активна грижа за рамо замав, која вклучува и clinic- и дома-базирани вежби. Тера-Band® еластична отпор и пациентот колекции се идеални да олесни двете клинички и програми за вежбање дома.

. Engebretsen К, и сор Радиално екстракорпорална третман Shockwave споредба со надгледувана вежби кај пациенти со синдромот subacromial болка. Единечна слепа рандомизирана студија BMJ. 2009; 339: b3360.

Посетат Рамо Тера-band академија замав центар тука

Коментирај

Вашиот е-мејл никогаш не се дели. Задолжителни полиња се означени *