Тера-band академија на логото
 • Успешноста на здравствениот најавува 2015 Научен советодавен комитет именувањата

  13 Ја 2015

  Ако сте нови овде, можеби ќе сакате да се претплатите на нашиот е-мејл ажурирања за нови блог постови. Ви благодариме за посетата! На осумнаесет лица назначени за 2015 Научен советодавен комитет успешноста на здравствениот Академијата (ППК) претставуваат пет земји и експертиза во физикална терапија, chiropractic, науката вежба, спортски тренинг и терапија, масажа, и се пример за разновидноста во дисциплини и култури. [...]

 • Theraband Вежбите ви помагаат да се намали потребата за рамото на операцијата во долгорочни

  Септември 23, 2014

  Во 2012 година, Шведски истражувачи објави студија во Британскиот медицински журнал, покажува специфична програма за вежбање е ефикасен во намалување хирургија стапки кај пациенти со subacromial замав синдром. Нивната протокол се користи Theraband еластична цевки и тегови, нагласувајќи ексцентричен вежба. Во нивната оригинална студија, значително повеќе пациенти во специфични вежби група пријави успешни резултати [...]

 • Синдром на карпален тунел болка ослободен со Biofreeze

  17 Сеп, 2014

  Синдромот на карпален тунел е болна состојба на рачниот зглоб и рака поврзани со повторувачки движење и прекумерна употреба. Тоа влијае на околу 3% од населението, а резултатите од воспаление на тетивите и нервите во зглобот. Додека превенција преку едукација и ергономски промени се идеални, многу кои страдаат од синдромот на карпален тунел [...]

 • 8 Септември е Светски ден на физикална терапија

  8 Септември 2014

  Денес, 8 септември, е Светски ден на физикална терапија. Ова е многу посебен ден за мене да размислуваат за и да се заблагодарам на моите меѓународни пријатели и колеги. Јас ги помина последните 15 години од мојата кариера наставата други физички терапевти целиот свет преку TheraBand академија. На меѓународниот аспект на физикална терапија е [...]

 • Проприоцепцијата и мускулна сила: Придонеси да се балансираат и заедничка стабилност

  31 јули, 2014

  Преживелица четврток! Во 2000 година, истражувачите сакаа да се утврди дали проприоцепцијата или мускулна сила е доминантен фактор во рамнотежа и заедничка стабилност, и што е дефинирано кој тип на глуждот рехабилитација е најефикасна за овие намени. 32 здрави, физички активни млади субјекти беа случајно доделени на еден од 4 групи. (1) контрола; (2) зајакнување на група: TheraBand еластична отпор [...]

 • 2 3 4 5 ... 10 20 30 ... Last » Страна 1 од 85 1 2 3 4 5 ... 10 20 30 ... Последна »