Thera-Band Academy Logo

Kükitades ebastabiilne pinnad ei suurene lihaste aktiveerimine

4. jaanuar 2011

Ebastabiilne pindadele nagu vaht padjad ja õhuga täidetud kettad on ajalooliselt kasutatud suurendada lihaste aktiveerimist jalad ning täita kükitama. Mõned usuvad, et seistes ebastabiilsele pinnale on vaja rohkem lihasaktiivsust stabiilsuse säilitamiseks. Research Objekte Akadeemia Blog on aga näidanud, et seistes ebastabiilsete pindade tegelikult vähendab võimsust ja jõudu ja EMG aktiveerimistasemed jäsemetel. Kahjuks mõned uuringud näitavad vastuolulisi tulemusi tänu erinevaid metoodikaid, mis viib segadus igapäevategevuses.

Dr Jeffery McBride ja tema kolleegid Appalachian State University Põhja-Carolinas läbi uuring EMG tase reie ja alaselja lihased teemasid hõivanud stabiilne ja ebastabiilne pinnale, kasutades täispuhutavad ketas iga jala. Teemad läbi need squats eri koormusi vaadata mõju eri vastupidavust ning ebastabiilsust.

Stabiilne kükitama tingimus annab samasuguse või kõrgema EMG aktiveerimist Vastus lateralis, hamstrings ja nimmepiirkonna mehhaanikud spinae võrreldes ebastabiilne seisund üldse vastupanu tasemed. Teadlased järeldusele, et ebastabiilne kükitades märgatavalt vähem lihaste aktiveerimine ja seda ei tohiks kasutada, kui eesmärgiks on kasutada on suurendada tugevust. Kuigi Thera-Band stabiilsus plaate võib sobida tasakaalu koolitust, nad ei soovitata kasutada koos koormaga kükitama, kui eesmärgiks on suurendada tugevust.

VIIDE: McBride JM, Larkin TR, Dayne AM, Haines TL, Kirby TJ. Mõju absoluutset ja suhtelist laadimist lihasaktiivsus jooksul stabiilne ja ebastabiilne kükitades. Int J Sports Physiol täita. 2010 Jun 5 (2): 177-83.

Külasta Thera-Band Academy stabiilsuse koolitus portaal siin

Üks kommentaar

  1. Postitatud 4. jaanuar 2011 kell 13:39 | Püsiviide

    Hea artikkel. Ebastabiilsus koolitus ei ole harjutamiseks. See on rohkem proprioception ja tasakaalu.
    Sportlastele on tore kujul teostada. Ma juhendada sportlased vahelduma. Mõned päevad ebastabiilsuse koolitus, mõned harjutamiseks.
    Seda tüüpi koolituse tegelikult päästis mind vajavad operatsiooni pärast õnnetust mängides jalgpalli. Propriotseptiivsel koolitus hoidis mind paneb kõik mu kaal alla, kui mu põlve kuju muutnud, selleks et väldivad sidemete rebeneks.

Postitage kommentaar

Sinu e-posti ei ole kunagi jagatud. Kohustuslikud väljad on märgitud *

*
*