Thera-Band Academy Logo

Hug på ustabile overflader ikke øge muskel aktivering

4 januar, 2011

Ustabile overflader som puder og luftfyldte diske har historisk været brugt til at øge muskel aktivering af benene, mens de udfører en squat. Nogle mener, at stå på en ustabil overflade kræver mere aktivering af muskler til at opretholde stabilitet. Forskning præsenteret på Academy Blog har imidlertid vist, at stå på ustabile overflader faktisk reducerer den kraft output og EMG aktivering niveauer af ekstremiteterne. Desværre har nogle undersøgelser viser modstridende resultater på grund af forskellige metoder, hvilket fører til forvirring i den daglige praksis.

Dr. Jeffery McBride og hans kolleger på Appalachian State University i North Carolina udført en undersøgelse af EMG niveauer af låret og lavere tilbage muskler, mens fag sad på hug på en stabil og ustabil overflade ved hjælp af en oppustelig skive under hver fod. Individerne udført disse squats ved forskellige belastninger at se på virkningerne af forskellige niveauer af resistens samt ustabilitet.

Den stabile tilstand squat resulterede i tilsvarende eller højere EMG aktivering af vastus lateralis, hamstrings, og lumbal erector spinae forhold til den ustabile tilstand på alle modstandsniveauer. Forskerne konkluderede, at ustabile hugsiddende resulterer i betydeligt mindre muskel aktivering og bør ikke bruges, hvis målet med øvelsen er at øge styrken. Mens Thera-Band stabilitet diske kan være hensigtsmæssigt for balance træning, er de ikke anbefales til brug med en ladt squat, når målet er at øge styrken.

REFERENCE:. McBride JM, Larkin TR, Dayne AM, Haines TL, Kirby TJ . Effekt af absolut og relativ belastning på muskel aktivitet under stabil og ustabil hug Int J Sports Physiol Udfør. 2010 juni; 5 (2): 177-83.

Besøg Thera-Band Academy Stabilitet Training Portal her

One Comment

  1. Posted januar 4, 2011 ved 13:39 | Permalink

    Stor artikel. Ustabilitet uddannelse er ikke for styrketræning. Det er mere for proprioception og balance.
    For atleter er stor form for motion. Jeg instruere atleter til at suppleant. Nogle dage med ustabilitet træning, nogle med styrketræning.
    Denne type uddannelse faktisk reddet mig fra behøver operation efter en ulykke, mens du spiller fodbold. Den proprioceptiv træning holdt mig fra at lægge al min vægt ned, når mit knæ buckled, derfor forhindrer alle ledbånd fra rive.

Send en kommentar

Din email er aldrig delt. Krævede felter er markeret *

*
*