Thera-Band Academy Logo

Hug på ustabile overflader ikke øge muskel aktivering

4 januar, 2011

Ustabile overflader som skumpuder og luftfyldte diske har historisk været brugt til at øge muskel aktivering af benene, mens de udfører en squat. Nogle mener, at stå på en ustabil overflade kræver mere aktivering af muskler til at opretholde stabilitet. Forskning præsenteret på Academy Blog har imidlertid vist, at stå på et ustabilt underlag faktisk nedsætter kraft output og EMG aktivering niveauer af ekstremiteterne. Desværre har nogle undersøgelser viser modstridende resultater på grund af forskellige metoder, hvilket fører til forvirring i den daglige praksis.

Dr. Jeffery McBride og hans kolleger på Appalachian State University i North Carolina udført en undersøgelse af EMG niveauer i låret og nedre rygmuskler, mens fag sad på hug på en stabil og ustabil overflade ved hjælp af en oppustelig skive under hver fod. Emnerne udført disse squats på forskellige belastninger at se på virkningerne af forskellige niveauer af resistens samt ustabilitet.

Den stabile squat tilstand resulterede i tilsvarende eller højere EMG aktivering af vastus lateralis, haser og lumbal erector spinae forhold til den ustabile tilstand på alle modstandsniveauer. Forskerne konkluderede, at ustabile hugsiddende medfører betydeligt mindre muskel aktivering og bør ikke anvendes, hvis målet med øvelsen er at øge styrken. Mens Thera-Band stabilitets- diske kan være passende for balancetræning, er de ikke anbefales til brug med en ladt squat, når målet er at øge styrken.

REFERENCE:. McBride JM, Larkin TR, Dayne AM, Haines TL, Kirby TJ . Effekt af absolut og relativ belastning på muskel aktivitet under stabil og ustabil hugsiddende Int J Sports Physiol Udfør. 2010 juni; 5 (2): 177-83.

Besøg Thera-Band Academy Stabilitet Training Portal her

One Comment

  1. Posted januar 4, 2011 ved 13:39 | Permalink

    Stor artikel. Ustabilitet uddannelse er ikke for styrketræning. Det er mere for proprioception og balance.
    For atleter er stor form for motion. Jeg instruere atleter til suppleant. Nogle dage med ustabilitet træning, nogle med styrketræning.
    Denne type træning faktisk gemt mig fra at skulle kirurgi efter en ulykke, mens du spiller fodbold. Den proprioceptive træning holdt mig fra at lægge al min vægt ned, når mit knæ buckled, derfor forebygge alle ledbånd fra rive.

Send en kommentar

Din email er aldrig delt. Krævede felter er markeret *

*
*