Thera-Band Academy Logo

Theraband Academy Forskning Opdateringer

Hug på ustabile overflader ikke øge muskel aktivering

4 januar, 2011

Ustabile overflader såsom puder og luftfyldte diske historisk har været brugt til at øge muskel aktivering af benene, mens de udfører en squat. Nogle mener, at stå på en ustabil overflade kræver mere aktivering af muskler til at opretholde stabiliteten. Forskning præsenteret på Academy blog har imidlertid vist, at stå på ustabile underlag faktisk formindskes den kraft output og EMG aktivering niveauer af ekstremiteterne. Desværre har nogle undersøgelser viser modstridende resultater på grund af forskellige metoder, der fører til forvirring i den daglige praksis.

Dr. Jeffery McBride og hans kolleger på Appalachian State University i North Carolina foretaget en undersøgelse af EMG niveauer af låret og nedre rygmuskler, mens fag sad på hug på en stabil og ustabil overflade ved hjælp af en oppustelig skive under hver fod. Forsøgspersonerne udførte disse squats på forskellige belastninger til at se på virkningerne af forskellige niveauer af resistens samt ustabilitet.

Den stabile squat tilstand resulterede i tilsvarende eller højere EMG aktivering af vastus lateralis, hamstrings, og lumbal erector spinae i forhold til den ustabile tilstand på alle modstandsniveauer. Forskerne konkluderede, at ustabile hugsiddende resulterer i betydeligt mindre muskel aktivering og bør ikke bruges, hvis målet med øvelsen er at øge styrken. Mens Thera-Band stabilitet diske kan være relevant for balancetræning, er de ikke anbefales til brug med en ladt squat, når målet er at øge styrken.

REFERENCE:. McBride JM, Larkin TR, Dayne AM, Haines TL, Kirby TJ . Effekt af absolutte og relative belastning på muskel aktivitet under stabil og ustabil hugsiddende Int J Sports Physiol Udfør. 2010 Jun; 5 (2): 177-83.

Besøg Thera-Band Academy Stabilitet Training Portal her

One Comment

  1. Posted januar 4, 2011 kl 13:39 | Permalink

    Stor artikel. Ustabilitet uddannelse er ikke for styrketræning. Det er mere for proprioception og balance.
    For atleter er stor form for motion. Jeg instruere atleter til suppleant. Nogle dage med ustabilitet træning, nogle med styrketræning.
    Denne type træning faktisk reddet mig fra behøver operation efter en ulykke, mens du spiller fodbold. Den proprioceptive træning holdt mig fra at lægge al min vægt ned, når mit knæ spændt, derfor forebyggelse af alle ledbånd rives.

Send en kommentar

Din email er aldrig delt. Krævede felter er markeret *

*
*